Tegnap este megérte későig fennmaradni.

Végre eljött az a szép pillanat, amikor kicsi országunk is belépett a sorba és mi is vásárolhatunk, ha arra alkalmas bankkártyát használunk és elérhetjük az Android Market összes alkalmazását.

Első tevékenységemnek vásároltam is egy 128Ft-os alkalmazást, egy nagyszerű 3D-s játékot.... :)A játék neve egyenlőre titok, ugyanis ez lesz a következő videó alanyom, ha minden igaz.

Íme pár kép amit én készítettem az éjszaka. Mint láthatjátok nem is drága, főleg ha az appstore-hoz hasonlítom...és azt nézem, hogy 15 perc kipróbálási garancia van minden megvásárolni kívánt alkalmazásra. Ha hibásan működik, vagy csak egyszerűen nem azt kaptad amit vártál, nyugodtan klikkelj a "refund" gombra és nem vonják le a pénzt a számládról, csak törlődik az alkalmazás. Ez aztán az igazi királyság, ugyanis a legdrágább alkalmazást is rizikó nélkül le tudod tölteni. Egyszerűen szuper. Most már mindenki teljes értékű android arcnak érezheti magát!

Hogyan használhatjuk a fizetős Marketet? Válasszuk ki a megvásárolni kívánt alkalmazást, majd kattintsunk a “Buy” gombra. Ha már vásároltunk a Google Checkout rendszerében, akkor a megadott kártyaszámmal ki is fizethetjük az alkalmazást, csak a képernyő alján található “Buy now” gombra kell kattintanunk. Amennyiben első alkalommal vásárolunk a Google-től, akkor a “Select payment method” menüpont kiválasztása után, adjuk meg bankkártyánk adatait, majd nyomjuk meg a “Save” gombot. Ekkor a keresőóriás ellenőrzi adataink hitelességét (előfordulhat az is, hogy 3-500 Ft-ot leemelnek a számlánkról, de ezt az összeget később jóváírják), s ezután megvásárolhatjuk a kívánt programot. Vásárlásaink során előfordulhat, hogy a valójában fizetett összeg némileg eltér majd a Google által, forintban megjelenített értéktől, mivel a keresőóriás az eladó által meghatározott devizában, aznapi árfolyamon terheli a bankszámlánkat.

Jah, és mostantól akár 4Gb-os alkalmazások is felkerülhetnek a market-re. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://covery.blog.hu/api/trackback/id/tr762897500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.12. 15:45:45

de kár hogy nem futja nekem ilyen Android-os csodakütyükre! :(

azért ha egyetemista korig eljutok, feltétlenül be akarok szerezni egyet! :)

Vreid 2011.05.22. 12:57:55

Covery, meghaltál? ... Vagyis igen...meghaltál. (?) :(

Covery 2011.05.22. 13:11:53

@Vreid: Nem haltamvmeg,hanem pont ellenkezőleg, tele vagyok ötletekkel,már indulóban van a nagy project. Talán már jövő héten sikerül is beindítani.

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.05.22. 16:15:48

Had tippeljek! Szervert csinálsz?

Covery 2011.05.22. 17:06:00

@Dark White:
Jó tipp,de nem nyert! :)

Dron 2011.05.22. 17:13:40

@Covery: Egy kis támpontot kaphatunk?:D

Covery 2011.05.22. 19:11:34

@Dron: @Dark White: Türelem,tényleg csak pár nap. Max a jövő hét és utánna a blog elnyeri végleges formáját. Átláthatóbb,informativabb és remélem szórakoztatóbb lesz. Ja és jön friss tartalom is... (Saját szerver is indul amúgy...;) )
süti beállítások módosítása